lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kesäretkellä osa 3: Okra maatalousnäyttely

Kolmas kesäretkeni suuntautui Oripäähän, jossa oli OKRA -maatalousnäyttely. Tänään oli näyttelyn viimeinen päivä ja samalla tehtiin kaikkien aikojen yleisöennätys eli hieman yli 24 000 kävijää. Sää myös suosi, aurinko paistoi täydeltä terältä ja hellettä piisasi. Kuuluttaja muistuttelikin jatkuvasti juomisen tärkeyttä. Itsekin hakeuduin varjoon seuraamaan lehmien esittelyä vesipullon kera.

Maatalousnäyttelyyn kuuluu itseoikeutetusti koneosasto, eläinosasto, markkinatori sekä sisäosastot. Sisäosastolta mukaani tarttui yllättäen käsityökirjoja. Valtran osastolta kävin ostamassa kummipojalleni "Vallupaidan" eli Valtra t-paidan. Eläimistä seurailin hevoskehän ohjelmaa sekä lehmäkehän kilpailua. Pääsin seuraamaan tanskalaisen tuomarin tuomaroimaa Champion-kilpailuakin, jossa valittiin -voisiko sanoa, että Suomen parhaimmista lehmistä se kaikista paras.

Kuvista voisi päätellä, että kyseessä on perinnenäyttely, mutta ehei - kyllä siellä suurin osa kentästä oli varattu ihan uusille koneille ja traktoreille, joita sekä nykyiset että tulevat isännät ja emännät ihmettelivät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti