keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Ompelin ohimennen tunikan


Innostuin eilen illalla ompelemaan tunikan ihan ohimennen - meni ainakin kolme tuntia. :D
Ihailen ihmisiä, jotka blogeissaan kertovat tekaisseensa läjän vaatteita ihan ohimennen iltapuhteina tai juhlamekon juuri hetkeä ennen lähtöä johonkin tilaisuuteen. Miten ne sen tekee???!

No minä ensin etsin kaavaa ja sitten kun sen vihdoin löysin, niin sommittelin sitä kankaalle. Ostin tämän ihanan kankaan Eurokankaan palalaarista jo jokin aika sitten. Silloin jo näin tästä tulevan itselleni tunikan. Olen vähän arastellut milloin minkäkin tekosyyn varjolla tätä vaateompelua. Enkä oikein edes osaakaan. Vuosi sitten tein elämäni ensimmäisen tunikan itselleni. Kaavoista en tiennyt mitään, mutta sujuvasti teippailin sanomalehteä yhteen ja piirsin vanhan tunikan mukaan kaavan. Ihan ok siitä tuli, mutta ompelu ei ihan mennyt putkeen. En osannut ommella pääntie- tai hihansuita ollenkaan - tai en tiennyt, miten edes tehdä. Vahingossa sain aikaan kauniit rypyt ja ihan pidettävä siitäkin tunikasta tuli. Sittemmin olen perehtynyt blogeja ja muita ohjeita lukemalla, että miten ne oikeaoppisesti tehdään.

Okei, asettelin ensin kaavan kankaalle. Tämä kangas on hieman joustavaa leveyssuunnassa. Halusin nimenomaan, että jousto on leveyssuunnassa ja senpä vuoksi tunikasta ei tullut riittävän pitkää. Se varmasti laskeutuisi paremmin, jos pituutta olisi kymmenenkin senttiä lisää. Mutta kun kangas oli sen mittainen kuin oli, niin siihen oli tyytyminen. Leikkasin kankaan ja muotokaitaleet.

Olo oli hetkittäin kuin ompelijalla, kun neulasin muotokaitaleita ja ompelin niitä kiinni. En tosin kaiketi vieläkään tehnyt ihan oikeaoppisesti, mutta huomattavasti paremmin sujui nyt kuin vuosi sitten. Ompelin ensin muotokaitaleet alusta loppuun ja sitten olkasaumat ja sivut ja lopuksi helman. Maltoin jopa silittää muotokaitaleet paikoilleen. Sen vaan huomasin, että muotokaitale olisi kannattanut leikata leveämmäksi, mutta seuraavalla kerralla sitten.

Pieniä virheitä on vaikka kuinka ja ompelujälkikään ei ole paras mahdollinen. Pääntie pikkaisen lerpattaa ja istuvuuskin voisi olla parempi. Mutta jos tämä on kaikkien aikojen toinen itsetekemäni vaatekappale, niin ei se vaan voi vielä olla täydellinen. Olo on kyllä aikas voitonriemuinen! Kyllä tätä voi pitää ihmisten ilmoilla. Nyt innoissani suunnittelen jo toista samanlaista ja kangaskin on katsottuna... :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti