sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Keskiyöllä Pariisissa pöllöillen avec CocoLauantain leffaillan aikaansaannokset. Lue alta, miksi pidin leffaillan pöllöjen kera.


Miten sitä onkin niin riippuvainen jostain. Huomasin sen eilen, kun olin avaamassa telkkaa. Digiboksi ei lähtenyt päälle. Ei, vaikka mitä yritin. Se oli temppuillut jo jonkin aikaa ja vaivoin oli käynnistynyt jo pari päivää sitten. Nyt se taisi sanoa lopullisesti sopimuksen irti. Mitä sitä sitten lauantai-iltana tekisi?! Siis tekemistä olisi, mutta virkkaamisen ohessa olisi kiva katsella jotain.

Kaivoin esiin pienehkön dvd-leffavalikoimani ja valikoin niistä pari fiilikseen sopivaa. Midnight in Paris ja Coco Chanel. Molemmat ovat suosikkejani. Katsoin ensin Midnight in Paris ja bongasin siitä yhtymäkohdan Coco Chaneliin. Molemmissahan ollaan samoilla vuosikymmenillä.

Woody Allenin Midnight in Paris -leffassa matkataan ajassa sata vuotta taaksepäin ja tutustutaan mm. Pablo Picasson kuvitteelliseen rakastajattareen, Adrienneen. Adrienne kertoo leffassa olleensa Coco Chanelillakin hetken aikaa. Tässäpä mielenkiintoinen yhtymäkohta näiden kahden leffan välillä. Miten valitsinkaan juuri nämä. Molemmat sijoittuvat Ranskaan ja Pariisiin. Ja yksi kuvitteellinen nimi luo yhteyden kahden leffan välille.

Leffoja katsellessa virkkasin pieniä pyörylöitä ja kolmioita Novitan Kotiväki Kartano -langasta.

Olin jo aiemmin virkkaillut trikookuteesta pieniä purkkeja. Purkit ovat kooltaan noin 10 cm x 10 cm. Virkkasin ne koukulla 8 ja tein aika tiukkaa jälkeä, jotta tulee napakka ja koossa pysyvä lopputulos. Silmät ja nokat kiinnitin tekstiililiimalla. Ei lähde irti kovin helposti. Liimatessa saa olla huolellinen, jotta liimaa on vain siellä missä pitää. Liima kuivuu kyllä näkymättömäksi. Olen kuitenkin huomannut että, jos laittaa liikaa liimaa esim. silmänmustuaisiin, niin liima tulee virkkauksen läpi ja jää kyllä harmaana näkyviin. Huolellinen pitää olla ja tarkkaan katsoa, mihin kohtaan kiinnittää liimattavan kohteen. Sitten vaan antaa rauhassa kuivua. Ja niin syntyi uusia tyttöpöllöjä. :)


2 kommenttia: