perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kesällä kerran keinussa virkkasin


Kolme päivää maalla vierähti nopeasti. Ja mikäs siellä oli ollessa, kun oli mielekästä tekemistä. Otin mukaani pari rullaa kudetta ja pari virkkuukoukkua. Kaiken arkisen touhuilun lisäksi viihdytin kissoja ja istuin pihakeinussa virkkaamassa. Onneksi sää oli suotuisa virkkaamiselle ja keinu hieman varjossa. Ei siis ollut lainkaan hikistä puuhaa ja silti sai olla ulkona auringossa. Kaupunkikodissani en pysty virkkaamaan parvekkeella kuin vasta illan viilentyessä, sillä siihen porottaa aurinko niin kuumasti, että olo on kuin saunassa.Olen virkkaillut pieniä valkoisia pöllöpurkkeja ja niitä nytkin oli tulossa. Sain kahden päivän aikana virkattua seitsemän purkkia ja sitten loppui kude. Onneksi mukanani oli varalta toinenkin kuderulla. Se oli harmaata ja vähän paksumpaa. Mietin, mitä siitä tekisi ja päätin kokeilla pannunalusten virkkaamista. Pöllöpurkkeja virkkasin koukulla 8 hieman ohuemmasta kuteesta. Tämä harmaa on paksumpaa, joten otin käyttööni koukun 10.
Aika nopsaan tämä valmistui. Tein ensimmäisen kiinteillä silmukoilla ja toisen pylväillä. Vähän erinäköiset. Omaa silmääni miellyttää pylväsversio. Se on jotenkin kauniimpikin. Pelkkä harmaa on hieman tylsä ja kaipaisin siihen väriä. Miltä näyttäisi, jos virkkaisin valkoisella tuon reunuksen? Tai mustalla? Valkoista kudetta minulla ei nyt ole enää, mutta mustaa kyllä löytyisi....Minulla oli apulainenkin siellä keinussa. Se halusi myös tervehtiä blogin lukijoita! :)
5 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinullakin, tulin vastavierailulle. Kivoja koreja ja nuo pannunaluset, niitä pitää itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta! Parastahan näissä blogien seuraamisessa on saada ideoita ja virikkeitä omaan päivään ja harrastukseen. :)

   Poista
 2. Sinulla on mukavaa lomaseuraa ja osaat ottaa rennosti ja siitä huolimatta saat koko ajan aikaan uusia juttuja. Hyvä hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt jotenkin ihan hurahtanut tähän blogimaailmaan. Ja nyt lomalla on vielä aikaakin siihen.:D Reissaamaan en paljoa ole kerennyt ja lomakotiläksytkin on tekemättä. Kaikenlaista ohjelmaa on kuitenkin koko ajan, eikä työasiat ole todellakaan olleet edes mielessä. ;)

   Poista
 3. Aika kivoja molemmat. Varsinkin noi purkit.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista