maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappu ja siis mitä päälle tansseihin?
Jotain vappuun sopivaa piti kehitellä... Ei ihan täyttä naamiaissettiä kuitenkaan, mutta jotain...
Tuunasin taannoin mustan pilkkupaitani pääsiäiseen sopivaksi ja virkkasin pääntien reunaan pieniä keltaisia kukkia. Se paita on muuten hyvä päällä ja aika kivan mallinen. Sen mallin mukaan kun saisi tehtyä itse paidan. Tuumasta toimeen ja tilasin pilkkukangasta, vaaleansinistä ja punaista. Paketti tuli sopivasti pari päivää ennen vappua.

Levitin ensin sinisen pilkkukankaan lattialle ja mustan paidan sen päälle ja sitten leikkasin vapaalla kädellä. Ompelin olka- ja sivusaumat kiinni ja kokeilin, miltä tuntuu. Tuli hyvä.

Vappuaattona aloitin projektini. Piirsin kaavan ja aloin töihin. Muutaman tunnin puurtamisen jälkeen sain punaisen pilkkupaidan valmiiksi. Ei se nyt niin vaikeaa ollut ja lopputulos miellyttää omaa silmääni sekä tuntuu mukavalta päällä. Ihan tuli omannäköiseni pallopaita. Tai oikeastaan siis tunika. Aika kivasti sointuu tuo virkkaamani kesäkassikin tuohon paitaan.


Ja koska nyt oli kyseessä vappu, niin jotain koristetta pitää myös tehdä. Olin suunnitellut laittavani hiuspinnejä tai klipsejä, ja teki mieli tehdä jokin asuun sopiva koriste. Googletin kangaskukan ohjeen ja tein niitä kaksi. Toiseen kiinnitin klipsin ja toisesta tuli pukukoru, jonka kiinnitin parilla pistolla paidan etumukseen kiinni. Siitä tuli kiva pieni yksityiskohta, joka ei kuitenkaan erotu liiaksi.
Tässä valmiina vapun viettoon ja vapputansseihin. Onnistuneen lopputuloksen myötä sormet suorastaan syyhyää tehdä lisää näitä paitoja. Helppo malli ja helppo tehdä, onnistuu tällaiselta tumpeloltakin. :)


4 kommenttia:

 1. Kiitos! Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Tästä taisi tulla suosikkipaitani kertaheitolla. :)

  VastaaPoista
 2. Hei
  Voisiko sinulta ostaa muutaman ampiaispesän ? kun en itse ole käsityöihminen😊
  Oli niin aidonnäköisiä. Maksaisin etukäteen tuotteen.
  Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tottakai! Montako pesää haluaisit? Jos käytät Facebookia, voit laittaa sitä kautta viestiä, siis tuossa sivupalkissa olevan Marian käsityö -sivuston kautta tai sähköpostia: mariannelinmaailma@gmail.com :)

   Poista