perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kesäretkellä osa 2: Kenkävero


Ajelin tänään Mikkelin Kenkäveroon käsityömarkkinoille. Paikalle saapuessani vastassani olivat ihanat kengät, jotka johdattivat pihaan. Onpa kiva idea uusiokäyttää vanhoja kenkiä ja villasukkia.

Markkinoilla oli runsaasti käsityömyyjiä ja paljon toinen toistaan ihanampia tuotteita myynnissä. Oli pipoja, kukkaroita, pussukoita, tunikoita, sukkia, koruja, lasten vaatteita, keramiikkaa, puu- ja päretöitä sekä takorautatöitä sepän paikan päällä tekemänä. Lisäksi oli taidenäyttelyä, myyntinäyttelyä ja joulupukin piilopirtti sekä tietysti Kenkäveron oma myymälä.

Heti pihaan päästyäni näin kojun, jossa myytiin kukkopillien lisäksi näitä ihania kissoja. Pakkohan sellainen oli ostaa.


Pikkuriikkiselle kis kis kippurahännälle ostin kaveriksi pikkuruisen korin.


Kiertelin Kenkäveron pihapiirissä ja tieni vei joulupukin piilopirttiin. Siellä oli joulupukin työvälineitä kirjoituspöydällä ja iso sukka seinällä.Kenkäveron aitan ylisillä oli valohimmelinäyttely. Pimeässä hohtavat himmelit loivat jo vähän talven tunnelmaa. Kuvaaminen oli vähän haastavaa kännykällä, mutta ehkä noista saa jotain selvää. Keskimmäinen kuva on otettu ilman salamaa ja alin salaman kanssa samasta kohtaa. Näitä valohimmeleitä oli siellä myös myynnissä.Pihamaalla kävellessäni bongasin hauskat linnunpelättimet.


Kävin kurkkkaamassa myös Kenkäveron Pappilaravintolassa. Sisään mennessä oven suussa oli esillä lähiruokalista. Itse ruokalista oli tulostettu kauniille paperille ja sitten kiinnitetty vanhaan tarjottimeen. Todella hauska ja kekseliäs tapa - ja kaunis.


Ravintolan eteisessä piirongin päällä esitteiden vieressä oli äärimmäisen kauniisti asetellut kukat. Maljakko oli laitettu ihanaan kultaiseen käsilaukkuun, jonka kauneus vain korostui takana olevasta peilistä. Tätä asetelmaa kuvasi moni muukin.


Kultainen käsilaukku ravintolassa ja ulkona vanhat kengät kukka-asetelmissa olivat romanttisia, humoristisia sekä kekseliästä uusiokäyttöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti