lauantai 24. syyskuuta 2016

Harmaata, niin harmaata..


Harmaan eri sävyjä. Materiaalin eri vahvuudet. Erilaiset materiaalit. Sama koukku.
Työn jälki. Tunto käsissä. Napakkuus.

Siinä muutamia sanoja ja asioita, jotka ovat ajatuksissa juuri nyt. Virkkasin kolmella erilaisella kuteella purkkeja. Ja myös kolmella eri sävyisellä harmaalla. Vaalein harmaa on esteri-ontelokudetta. Kaksi muuta ovat trikookuteita. Käytin kaikissa samaa koukkua, nro 8. Tumman harmaa kude on paksuinta ja siten käsille vaikein virkattava. Työni jälki näissä purkeissa on erityisen napakka, koska haluan, että purkki pysyy hyvin muodossaan. Kädet krampissa tulee siis virkattua, jos pitkään virkkaa.Ostin kesällä tätä hauskaa raidallista kudetta säkillisen. Tämä purkki on kokeiluversio, jotta näen, millaista virkkausjälkeä tulee. Vielä en oikein osaa päättää, mitä kaikkea tästä tekisin. Matto kummittelee mielessäni päällimmäisenä, ja myös erilaiset purkit ja korit.
Tähän loppuun piti jo laittaa taustalle vähän väriäkin. Jämälangoista virkattu isoäidinneliö. Hauskasti tulevat muuten esiin harmaan eri sävyt tässä kuvassa.


2 kommenttia:

  1. Aika hausta tuli tuosta raidallisestakin kuteesta.

    VastaaPoista
  2. Joo, niin munkin mielestä. Nyt kun alkoi oikein katsomaan, niin virkkausjälki ei tulekaan samalla tavalla näkyviin, kuin yksivärisessä kuteessa. Se häviää raitakuvion alle piiloon.

    VastaaPoista