lauantai 8. lokakuuta 2016

Kokeilevaa virkkausta


Intouduin jatkamaan harmaa-raidallisella kuteella virkkaamista. Ihan peruspurkki sai uutta muotoa ja kerroksen vaihtoonkin on nyt kaksi tapaa. Tästä tuli kokeilevaa virkkausta.

Reunaan hain koristeellisuutta pitkillä silmukoilla. Miten noita nyt pitäisi kutsua?? Netistä jostain olen tuon tavan joskus bongannut. Kokeilin sitä nyt itsekin, tosin eri tavalla. Vedin kuteen aina kerrosta alempaa läpi ja suunnilleen samasta kohtaa. Siis suoraan allekkain. Kuviosta tuli kaunis ja siisti, mutta reuna kaartuu ulospäin. Tämä johtuu siitä, että nyt koristekerroksen silmukkamäärä moninkertaistuu. Jos tekisin tämän koristereunan edeten eteenpäin aina seuraavaan silmukkaan alenevasti, niin reunan pitäisi pysyä suorassa. Ehkä tuo kuva kertoo paremmin, mitä yritän tässä nyt sopertaa. :) Teen joskus kokeiluversion siitäkin.


Toinen testi on kerroksen päättäminen. Tai oikeastaan aloittaminen. Tähän asti olen aloittanut kerroksen tekemällä kaksi ketjusilmukkaa. Kerroksen olen tällöin päättänyt tekemällä piilosilmukan aloitusketjusilmukkalenkin puoliväliin. Reunaan tulee tällöin yhdistämiskohtaan siisti poikittaislenkki, joka siirtyy aina hieman oikealle päin. Katso kuva alla.Ja sitten se toinen tapa. Aloitin kerroksen tekemällä yhden ketjusilmukan. Kerros päätetään nyt piilosilmukalla ensimmäiseen ketjusilmukkaan, ja tavallaan vähän yli. Tästä voisi hyvinkin helposti lähteä virkkaamaan spiraalia, mutta itse en halua sitä tehdä. Tällöin kerrosten yhdistämiskohta siirtyy selkeästi aina vasemmalle päin ja on aina huomaamaton, mutta pitkä. Kerrokset eivät ihan osu kohdalleen, mikä hieman häiritsee silmääni.


Tässä alla ne ovat vierekkäin. Erottaako kuvista mitään? Jos, niin kumpi on parempi? Makuasiahan se on loppujen lopuksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti