keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Käsityökuvia kautta aikain


Selailin tässä tablettini kuvagalleriaa, että mitähän sitä on tullut tehtyäkään aikojen saatossa. Tabletilla on kuvia aikaa ennen älypuhelinta eli parin vuoden ajalta käsityöharrastukseni alusta laskien. Aika paljon kaikenlaista.

Aloittelin käsityöharrastustani ihan tosissani muutama vuosi sitten, kun pidin ns. sapattivapaata vakitöistä. Kaikki alkoi itse asiassa siitä, kun kaipailin kangaskassia. Etsin aikani kaupoista, mutta kun en löytänyt, niin päätin tehdä itse. Marssin sitten paikalliseen Eurokankaaseen ja ostin mieleistäni kangasta, Ompelukoneen sentään omistin ja senkin olin hankkinut marketista ihan vaatteiden paikkaustarpeeseen, lähinnä vetoketjuja vaihdoin farkkuihin.

Siinä se on. Ensimmäinen itse ompelemani kangaskassi. Ja se on edelleen käytössä.


Jouluksi ompelin jo juuttikankaasta lahjakasseja myyntiin. Oli muuten kohtalaisen pölyistä hommaa. Ompelukonetta piti puhdistaa tämän tästä. En suosittele ihan parhaimmille koneille ollenkaan tätä projektia. Markettikone sopi oikein hyvin. Sittemmin olen sijoittanut Pfaff ambitioniin.Sitten aloittelin virkkaamista. Tai virkata olen osannut ihan pienestä tyttösestä lähtien, mutta nyt palauttelin mieleen sitäkin vuosien tauon jälkeen. Patalappuja ja purkkeja alkoi ilmestyä iltasella televisiota katsellessa.Trikoopipotkin tulla tupsahtivat mukaan kuvioon ihan vahingossa. Ensin tein lahjaksi pari pipoa ja itselleni myös. Sitten niitäkin on ommeltu myyntiin ihan runsain mitoin ja erilaisin kuosein, jopa tilauksesta.


Ja sitten taas kasseja, kasseja ja kasseja....
Ihanista kankaista keksin ommella myös patalappuja, jotka menivätkin kaupaksi vauhdikkaasti. Minulla oli silloisen työpaikkani myymälässä oma pieni myyntipiste sekä aika ajoin varaan myös kirpparipöydän. Parasta on, kun ihan täysin vieraat ihmiset ostavat tuotteitani. Silloin tunnen olevani onnistunut. :)Matkan varrella opettelin myös vetoketjupussukoiden teon. Niille tuntuu olevan aina tarvetta.


Tässä viimeisenä kuvana kummipojalleni virkkaamani Angry birds -hahmot. :)


2 kommenttia:

  1. Mukava kokoelma. Tuo patalappumalli on tuttu lapsuudestani, Opettelin sen silloin. Vieläköhän osaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kaunis malli. Jostain netin syövereistä löytyy ohjekin siihen. Pitäisi oikeastaan tehdä ohje, kun joskus ehtisin taas noita patalappuja virkkaamaan. 😊😷

      Poista