lauantai 21. heinäkuuta 2018

Kesäretkellä 1&2/8: Okra ja Kenkävero



Koko kesä lomaa! Teen yleensä jo alkukesästä tai keväällä listaa eri kohteista, joissa haluaisin käydä lomalla. Lista on pitkä ja siihen tupsahtaa jatkuvasti lisää mielenkiintoisia kohteita milloin jostain lehtijutusta, milloin netistä, milloin mistäkin. Tänä kesänä päätin pitää reissukesän ja tehdä pari päiväretkeä viikossa. Tarkoituksena on bongata aina myös jokin käsityökohde näiltä reissulta. 

Ensimmäinen kesäretkikohteeni oli 4.7. Okra-maatalousnäyttely Oripäässä. Kävin siellä heti avajaispäivänä. Ilma oli sateinen, mutta lämmin. Okra oli tuttu juttu jo ennestään. Tiesin missä oli mitäkin ja niinpä suunnistin paitsi katsomaan eläimet, niin myös perinneosastolle. Siellä oli esillä vanhoja traktoreita ja koneita. Siellä oli myös perinnetekstiilejä koottuna näyttelyksi. Perinnepihan vierestä alkoi markkinakenttä, jossa bongailin käsityömyyjiä ja tutkin heidän tuotteitaan. Teollisuusvakoilua siis :) 



Okran jälkeen seuraavana päivänä 5.7. lähdin ajelemaan Mikkeliin Kenkäveron käsityömarkkinoille. Vettä satoi koko päivän. Pienet markkinat, mutta niin ihanat. Siellä todellakin oli käsitöitä joka lähtöön sekä lisäksi tänä vuonna pimeässä hohtava Lintulautanäyttely. Jälleen kerran tutkin käsityöläisten töitä sillä silmällä. Jotenkin sitä vaan tuntee olevansa kotonaan toisten käsityöläisten kanssa ja juttu kulkee niin helposti. Käsityöläiset arvostavat toinen toistaan ja se näkyy asenteessa ja olemuksessa. Ehkä se johtuu osin myös siitä, että käsitöiden tekeminen luo mielenrauhaa. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti